Hvad Vejer En Berner Sennen Voksen?

28/09/2020 12:55
Billede: Homar

Berner Sennen er en rigtig “bamsehund” der både er stor, blød og meget kærlig. Berner sennen er historisk set en allround hund, der blandt andet blev brugt til at drive kvæg, beskytte gården og trække mælkevognen. 

Hvad vejer en voksen berner sennen? En voksen Berner Sennen vil typisk veje mellem 40-54 kilo ved hannen, mens hunnen ofte vejer 31-45 kilo. Alt efter den enkelte hund er der altså nødvendigvis ikke den store forskel på størrelsen, når det kommer til hanner og hunner. 

Det er altså en stor hund, vi har med at gøre. Derfor er det også vigtigt at træne hunden fra en tidlig alder, så den lærer at have en nogenlunde adfærd i hjemmet, samt lydighed naturligvis. 

Berner Sennen er relativt langsom til at blive moden og voksen, både på det fysiske og mentale plan. Derfor bør man undgå at fremprovokere striks træning alt for tidligt. Hunden har ligeledes en blid sjæl, så den reagerer ikke særlig godt på en meget skarp tone. 

Hunden skal børstes dagligt, hvis pelsen skal forblive ren og ufiltreret. Pelsen er enormt tyk og lang, og har brug for pleje en gang hver 14 dag. 

Hunden kræver ikke voldsomme mængder af motion, og er generelt bare en rigtig god familiehund. 

Tusind tak til Classic Room, der har givet et økonomisk bidrag til denne artikel.

Flere indlæg

Berner Sennen racebeskrivelse

19/10/2020 11:43
Billede: Poodles 2Doodles

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Berner Sennenhund, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi giver i denne artikel en kort og præcis beskrivelse af racens kendetegn, adfærd og personlighed…

Hvordan køber man en berner sennen?

12/10/2020 12:05
Billede: Pixabay

Hvis du vil købe en berner senne, så skal du gøre det via en kennel eller en anden form for opdrætter. Det er her, at de fleste berner senne-hunde sælges fra.

Du kan også købe hundene via p…

Berner sennen pris: Så meget koster en hvalp

14/09/2020 10:59
Billede: Jumpstory

Berner senner er blandt de mest populære hunderacer i Danmark. Det kan også ses på prisen. Du skal nemlig som udgangspunkt forvente en berner senne pris på mellem 10.000 kr. og 13.000 kr., når du k…

Berner sennen kennel Jylland - Find din opdrætter her

24/08/2020 11:56
Billede: Jumpstory

Hvor kan du få en Berner senne-hvalp i Jylland? De fleste Berner senne-hvalpe kommer fra kenneller, hvorfra de sælges til deres nye ejere. Det kan dog være lidt svært af finde ud af, hvor man lige …

Foder til berner sennen - vær opmærksom på dette!

17/07/2020 15:04
Billede: canva.com

Berner sennen er en meget robust gårdhund som ofte er i den store klasse af hunde, og kan veje helt op til 50 kilo som han, eller 45 kilo som tæve.

Som hvalp er det vigtigt at du giver din be…

Berner Sennen Mad: Hvad spiser en Berner Sennenhund?

18/06/2020 09:06
Billede: Canva.com

lang levetid. Det skyldes, at det er en stor hunderacer, hvor deres vækst kan have stor indflydelse på deres fremadrettede liv. Det er derfor ekstra vigtigt, at din Berner Sennenhund får en sund ko…